Ongediertebestrijding voor bedrijven

Verplichtingen voor bedrijven

Volgens de NVWA mag er geen ongedierte aanwezig zijn op plaatsen waar u eet- en drinkwaren bereidt, behandelt of bewaart. U mag zelf alleen beperkte middelen gebruiken om plaagdieren te bestrijden, want anders is hiervoor een vakbekwaamheidsdiploma verplicht. Als er een controle wordt gedaan en bij deze controle plaagdieren en/of sporen van plaagdieren worden gevonden, kunt u hier een boete voor krijgen. Om boetes en overlast te voorkomen, is het voor de meeste bedrijven verstandig een deskundige in te schakelen voor de ongediertebestrijding.

Onze werkwijze

Depots

OBS werkt met kunststof depots waarin lokaas wordt geplaatst. Vaak gebruiken we vast lokaas zodat de kans op morsen e.d. minimaal is. Deze depots plaatsen wij op kritieke plekken en in principe niet of zo weinig mogelijk in of bij de productie (-ruimtes).

Logboek

Voor de ongediertebestrijding voor bedrijven wordt alles bijgehouden in het logboek. Het complete plan zal worden vastgelegd. In dit logboek komt een overzicht van de positie van alle depots en een bijpassende plattegrond. Van elk bezoek stellen we een rapport op met onze werkzaamheden, bevindingen en adviezen. Het logboek blijft bij u op locatie, zodat u altijd inzicht heeft in de actuele stand van zaken. Dit is ook nodig voor controlerende instanties. Het logboek moet op locatie zijn als deze naar het logboek vragen.

HACCP richtlijnen en de I.P.M. methode

Wij werken volgens de HACCP richtlijnen en volgens de I.P.M. methode (Integrated Pest Management). Dit zorgt ervoor dat uw bedrijf binnen de richtlijnen van de NVWA valt en dat de focus ligt op preventie.

Een offerte aanvragen

Als u ons wilt inschakelen kunt u bij ons een offerte aanvragen. Om een offerte op maat op te kunnen opstellen is een bezoek op locatie van belang. Hier wordt bijvoorbeeld gekeken naar de omvang van het pand. U kunt een offerte-aanvraag doen door te bellen, te e-mailen of het onderstaande contactformulier in te vullen.

phone